Az itt említésre kerülö fakultativ programok hetente ismétlödnek.Ha utazási irodán keresztül érkeznek, a reptéren várom Önöket vagy üzenetet hagyok a szállodában a találkánk idöpontjáról. E-mailben, telefonon, facebookon szintén elérhetö vagyok. Sok szállodában található magyar nyelvú információs könyv is, ezekben szintén szerepel, hol és hogyan léphetnek velem kapcsolatba.

A fakultativ kirándulások során mindig megnézzük az adott város legfontosabb müemlékét, ennek a belépönek az ára szerepel a kirándulás árában. Mindig van szabadidö, mely során még többet sétálhatnak, vagy beülhetnek egy ebédre vagy egy kávéra valahova. Egy teraszon eltöltött pár perc, mely során tanulmányozhatják a helybeliek viselkedését, szokásait, ugyanúgy része az ország megismerésének, mint egy székesegyház megtekintése.

GRANADA

Indulás reggel a szállodákból az idegenvezetö által megadott idöpontban. Rövid pihenö útközben, majd érkezés Granadába. A kirándulás gerincét az Alhambra és Generalife együttesben tett séta alkotja. Minden jelzö kevés az ott látható szépség leírásához. az Alhambra az újkor egyik építészeti csodája, Spanyolország leglátogatottabb müemléke. Eröd, paloták és kertek lenyügözö egysége, az arab szultánok munka- és lakóhelye 250 éven keresztül. A programot egy séta egészíti ki a központban. Szabadidö, ajándéktárgy vásárlási lehetöség, majd visszatérés a Costa del Solra. 

alhambra mayo 006alhambra mayo 011 

SEVILLA

Indulás reggel a szállodákból az idegenvezetö által megadott idöpontban. Rövid pihenö útközben, majd érkezés Sevillába. Sevilla Andalúzia fövárosa, Spanyolország egyik legsajátosabb légkörü települése. Itt a leghíresebbek a nagyhét körmenetei és a búcsú, az áprilisi vásár. Velázquez és Murillo szülövárosa, egy lüktetö, fejlödö, rendkívül elegáns világváros.

Sevillában panoráma városnézés busszal, mely során érintjük az 1929-es Expo pavilonjait, a Maria Luisa parkot, az Amerika és a Spanyolország teret, az egykori dohánygyár épületét. Ezt követi a gyalogos városnézés, amikor sétálunk a hajdani zsidónegyed szük utcácskáiban és megnézzük a katolikus világ egyik legnagyobb székesegyházát. Itt található Kolumbusz sírja és a Zurbarán, Murillo és Goya képeknek köszönhetöen egy szépmüvészeti múzeumban érezheti magát az ember. A toronyból nyílik a legszebb panoráma a városra. Szabadidö, amikor az Alcazár labirintusa vagy a XIII. Alfonz szálloda fantasztikus pátiója várja a vendégeket.

Visszatérés a Costa del Solra a már ismert útvonalon.

SevillaSevilla2

CÓRDOBA

Indulás reggel a szállodákból az idegenvezetö által megadott idöpontban. Útközben rövid pihenö, majd érkezés Córdobába.
A X. században Córdoba volt Nyugat-Európa kulturális központja , az emirátus, majd a kalifátus fövárosa. Egyedülálló római, mór, reneszánsz és barokk müemlékekkel rendelkezik. Meglátogatjuk a nagymecsetet, amely valóban nagy, az egyik legnagyobb a világon és egészen rendkívüli, mert egy része katedrálisként müködik. A XIV. százai zsinagóga Andalúzia egyetlen, Spanyolország három középkori zsinagógája közül az egyik. Sétálunk az egykori zsidó negyedben, megnézzük a híres belsö udvarokat és az I. századi római hidat.
Szabadidö, ajándéktárgy vásárlási lehetöség, majd visszatérés a Costa del Solra a már ismert útvonalon.

Crdoba 016 Crdoba 022

GIBRALTAR

Közigazgatásilag nem Andalúzia, Nagy-Britániához tartozik, de földrajzilag Andalúzia része. 6,5 km2 -en próbálnak konzerválni brit szokásokat és az angol nyelvet. Ez néha sikerül, néha nem. A spanyol és a brit kultura párhuzamos létezése teszi rendkívül érdekessé a "sziklát", ahogy a spanyolok nevezik.
Indulás reggel az idegenvezetö által megadott idöpontban. Útközben érintjük a Costa del Sol nyugati részének híres üdülöhelyeit, Fuengirolát, Marbellát és Esteponát. A gibraltári program két részböl áll: városnézés és szabadidö. A buszos városnézés során megtekintjük a nemzeti park területén lévö Szent Mihály cseppköbarlangot és a szabadon élö majmokat. A szabadidö során vásárolhatnak a sétálóutcán, megtekinthetik a központ katolikus és protestáns templomait, a botanikus kertet.
Visszatérés a szállodákba a már ismert útvonalon.

Gibraltar 004 Gibraltar 018

TÁNGER

Marokkó a legközelebbi, Spanyolországból legkönnyebben megközelíthetö exotikus ország. Egyórás hajóút és egy más kulturába, vallásba, világba csöppenünk. Ha szervezett kirándulással mennek, elegendö az érvényes személyi igazolvány. Ajánlom a kirándulást az arab világ szerelmeseinek és azoknak, akik nem ismerik, de betekintést szeretnének nyerni ebbe a kulturába.
A szállodákból megyünk Algeciras vagy Tarifa kikötöjébe, ahol behajózunk és átkelünk a Gibraltári - szoroson. Tangerbe érkezés után egy buszos városnézés vár ránk egy kilátóig, ahonnan megtekintjük a Földközi-tengert és az Atlanti -óceánt. Egy gyalogos sétát teszünk a kasbahban, ami az óváros eröddel körülvett része. Sétálunk a szük utcácskákban, betekintést nyerünk a kézmüvesek mühelyeibe. Ebéd egy tipikus marokkói étteremben, ahol megkóstolhatják az ország nemzeti eledelét, a kuszkuszt. Ellátogatunk egy szönyeget árusító üzletbe és ha idönk engedi, egy gyógyszertárba. Délután komppal visszatérünk Spanyolországba, majd busszal megyünk a szállodák felé.

Tanger-01 Tanger-02